Catawiki ervaringen en beoordelingen

Iedere week zijn er weer unieke veilingen waarbij foto’s of unieke verzamelingen onder de hamer gaan. Catawiki maakt hiervan gewoon een overzicht zodat je kan meebieden in de leukste veilingen. Wil je zelf iets gaan veilen? Dan kan dit ook bij catawiki. De ervaringen en beoordelingen van andere die jou voorgingen lees je hier online.

Mijn ervaring plaatsen

Over Catawiki

Catawiki.nl is een online veilinghuis. Je kunt hier allerlei verzamelobjecten kopen en verkopen.

De veilingen worden bezocht door een groot internationaal publiek, er zijn zo'n 3 miljoen bezoekers per maand.

Op de homepagina van de website zie je een onderverdeling in kunst, sieraden, postzegels, curiosa, boeken en oldtimers. Je kunt ook direct alle veilingen aanklikken, bijzondere kavels bekijken of zelf iets veilen.
Wanneer je bijvoorbeeld postzegels aanklikt krijg je eerst een uitleg over hoe het veilen werkt.
Je kunt daar kiezen uit favorieten of alle kavels en ziet daaronder dan de te veilen objecten.

Op deze pagina lees je verdere informatie over het te veilen product, je krijgt een afbeelding te zien, er staat bij over hoeveel tijd de kavel sluit en je leest het huidige bod.
Je kunt dan zelf mee gaan bieden.

Links op de pagina zie je ook nog de veilingen van de week. En je leest daar welke veilingen welke dag aflopen.

Bereikbaarheid

Ervaring van XXX, toegevoegd op 8 augustus 2017

Nog steeds slechte bereikbaarheid voor een bedrijf als Catawiki. Om een goedgekeurde kavel in concept te zetten moet je erg, maar dan ook erg veel geduld hebben. Ik heb al diverse malen geadviseerd om een chatfunctie in het leven te roepen. Helaas zonder resultaat en vandaar deze slechte beoordeling.

Ondeskundigheid veilingmeesters en moeizamer acceptatie beleid.

Ervaring van cock vromans, toegevoegd op 16 juni 2017

Ik doe al vanaf het begin zaken met Catawiki. Opvallend is dat opbrengst prijzen steeds minder worden. Aanbod is veel te groot. Catawiki is een hardloper die zich dood loopt. Kopers aantal in Nederland loopt terug. Naar de vreemd soortigste landen wordt verstuurd. Risico verkoper steeds groter. Acceptatie beleid steeds moeizamer. Ondeskundigheid veiling meesters neemt steeds meer toe. Communicatie ëenrichtings verkeer. Er wordt iets afgewezen op welke grond dan ook en je kan niet terug reageren via de afwijzing. Catawiki kan interessant zijn om te verkopen maar inbrengers worden gedemotiveerd en het aantal inbrengers zal qua kwaliteit steeds meer afnemen. Overblijven groothandelaren die b.v. bontvellen in grote mate aanbieden en zonder meer worden geaccepteerd. Heeft niets meer te maken met de opzet Er wordt alleen gekeken naar de opbrengst die minimaal 75 euro moet zijn. Kwaliteit is niet belangrijk. Polyester troep blijkbaar wel. Erg frusterend allemaal. Jammer dat het zo moet lopen. Maar is niet anders.

vakonbekwame veilingmeesters

Ervaring van jcbraat, toegevoegd op 15 mei 2017

Breitling chronograaf uit 1951 aangeboden en geweigerd door M Schumann wegens zogezegd een replica. Bewijzen dienden aangedragen te worden, bewijzen zijn aangedragen maar geen reactie, bewijzen zullen onvoldoende geweest zijn. Dan breitling gecontacteerd en een schriftelijke authentificatie van breitling ontvangen mbt het desbetreffende horloge. Weer doorgestuurd, veel meer bewijs kan je me dunkt niet aanleveren, tot op heden geen reactie terug. Minste dat deze vakonbekwame idioot doen kan is excuses aanbieden! De zgn. experts van catawiki zijn voor het merendeel prutsers die niet de minste kennis op horlogegebied hebben. Volgende veiling 2 gereviseerde polshorloges afgekeurd want geen 75 euro waard. Enerzijds betrof het gereviseerde polshorloges! en anderzijds betrof het polshorloges die weliswaar niet van een groot merk waren maar wel degelijk een fatsoenlijke zwitserse ankergang in zich hadden. Dan bekijk je de veiling waarvoor dezen aangeboden werden en dan is de verwondering toch wel heel erg groot dat polshorloges met lapanoussekwaliteit binnenwerken - het laagste van het laagste dus - en allen in ongereviseerde staat bij de vleet aangenomen werden voor diezelfde veiling. Dus ook hier vakonbekwame idioten die aan het beoordelen geweest zijn. Catawiki werkt met veilingmeesters die alles zijn behalve expert. En tot slot stoort het me mateloos dat er met verschillende trustpilot waarderingen gewerkt wordt, de meest betrouwbare is die van catawiki.be, de andere trustpilotwaarderingen nemen een loopje met de werkelijkheid, van manipulatie gesproken. Heb het helemaal gehad met catawiki.

Weer afgewezen, willekeur!

Ervaring van H.M.van der Tuyn, toegevoegd op 2 september 2016

Heb, bij wijze van test, moet ik toegeven, nu waardevol keramiek geplaatst van Eva Zeisel. Werd hoog op geboden, ook bij Catawiki. Direct na insturen werden mijn kavels afgewezen. Dat, terwijl een dergelijk stuk bij Catawiki een paar maanden terug nog 260,- Euro deed. Ik vermoed nu het bestaan van een " zwarte lijst" en dan kom je er niet meer op. Onbetrouwbare business, en een hoop pretenties.

Onbekwame Veilingmeesters

Ervaring van Van Dussen, toegevoegd op 27 augustus 2016

Mensen die zelf niet in staat zijn iets succes vols op te bouwen eindigen vaak bij Catawiki als veilingmeester. Het lijkt wel of dit in korte tijd d�© dumpplaats voor mislukte 'Antiquairs'is geworden. Dit soort lieden kunnen zich daar prima voordoen als expert en op een veilige manier macht uitoefenen door kavels af te wijzen waar ze de ballen verstand van hebben en objecten laten veilen waar ze nog minder verstand van hebben.En niemand die hen controleert want zij zijn immers de expert ! Na 40 jaar succesvol in de kunsthandel te zijn geweest en inmiddels alweer een tijdje met vroegtijdig pensioen leek het mij wel eens leuk "to test the water" en een aantal goede stukken in te brengen. Maar zover kwam het niet. Bijna alles werd afgewezen,te weinig opbrengst (minder dan â�¬75)volgens de experts. Elk item is daarna tussen de â�¬490- â�¬5600 verkocht bij een (niet online)veilinghuis waarvan ik uit ervaring weet dat men wel kennis van zaken heeft. Toen wat materiaal uit de rommel bak ingebracht, destijds voor studie doeleinden aangekocht. Dit werd allemaal wel ingenomen! Ik was stomverbaasd. Prima hoor,bespaarde mij een loopje naar de kliko.. Na enige discussie werden er dan toch nog een paar betere stukken ingebracht onder voorbehoud dat er geen limiet op mocht staan. Want de â�¬200 zouden ze zeker niet halen.. Nou vooruit dan maar. Ze gingen overigens allemaal dik boven de â�¬600 weg, maar dan hoor je de veilingmeester niet meer. Op naar de volgende verkeerde taxatie- en inschatting. Er zijn echter een aantal slimmerikken die dit door hebben waardoor er zeer veel vals/nep voor echt wordt aangeboden en verkocht. Ongelofelijk en beschamend hoe sommige veilingmeesters zich hiermee te kijk zetten. Ik ben al heel snel klaar met CW en raad iedereen die veilig en met garantie wil kopen aan om heel ver hiervan weg te blijven. Gelukkig is er hoop voor iedereen want na een korte stage door wat vlooienmarktjes te bezoeken kun je mogelijk bij CW aan de bak ! Als expert.

Steeds weer afgewezen items..

Ervaring van H.M.van der Tuyn, toegevoegd op 24 augustus 2016

Heb nu een aantal keren modelauto's aangeboden op Catawiki. Ik krijg dan bericht: Te verwachten opbrengst onvoldoende... Tot mijn verbazing zie ik exact dezelfde items WEL op Catawiki staan. Soms levert het niet een topprijs op, maar ze worden wel verkocht. Mijn klacht gemeld bij Catawiki: Geen respons. Mijn indruk: Catawiki doet aan willekeur en communiceert niet of slecht. Ik ben er helemaal klaar mee!

oosters tapijt Kelim bij SMoor

Ervaring van wim van lijnschoten, toegevoegd op 29 juni 2016

Kleed snel geleverd en in goede staat net als op de foto's. Prima, niks mis mee....!

Verkeerde advies prijs

Ervaring van Westra, toegevoegd op 28 juni 2016

Door zogenaamde veilingmeester "exclusieve design meubelen"een te lage adviesprijs gekregen als verkoper van een kavel.

a disgrace!

Ervaring van paul adriaenssens, toegevoegd op 11 juni 2016

I was on the verge of winning an auctioned item when suddenly the countdown time was extended with two minutes. I put in a higher bid at the last few seconds and guess what happened. The zero time was extended once more. This is like "unhammering" a sold item. Some poor guy out there somewhere felt like overbidding again. Good luck to him. I quit and wrote this review. In short: whether you are familiar with eBay or not, beware of these crooks. As for me: never again!

Ervaring van Andreas, toegevoegd op 20 mei 2016

leuke site, kijk er wel een paar keer per week, al 3 maal wat gekocht, verloopt altijd goed.

Incompetente servicedesk

Ervaring van Ron Hendrikx, toegevoegd op 6 mei 2016

Ik een gesigneerd shirt van Ronaldo gekocht via Catawiki. Dit kwam kapot binnen en heb toen contact opgenomen met de "servicedesk" van Catawiki. Zij gaven aan dat ik een dispuut kon aanmaken binnen een bepaalde periode, 22-4 tot en met 24-4. Ikheb vervolgens een dispuut aangevraagd bij Chantal van de servicedesk op 19-4, zeker op tijd. Vervolgens krijg ik op 30-4 de melding via mail van Chantal dat ik het dispuut te laat heb aangemaakt. Ik geef aan dat het niet te laat is maar zeker op tijd was. Vervolgens krijg ik een reactie dat het niet binnen het gestelde tijdscriteria was. Zwaar teleurgesteld heb ik nog een mail gestuurd om het telefoonnummer van de verkoper de bemachtigen. De reactie was, wederom van Chantal, dat dit niet gaat in verband met privacy. Ik weet niet welke definitie Catawicki kent van een servicedesk, mij wordt het alleen moeilijk gemaakt, ik sta er alleen voor en ben op mezelf aangewezen

Dalen de prijzen ??

Ervaring van Ollie, toegevoegd op 28 april 2016

Ik heb inmiddels over de 100 kavels geveild via catawiki. Over het algemeen ben ik tevreden. De laatste paar kavels zijn echter voor veel minder dan de verwachte prijs weggegaan. Echt schokkend, dik verlies geleden. Ondernemers risico zult u misschien denken. Ik heb het idee dat dit iets is van de laatste tijd. Er zijn te veel kavels opgenomen in een veiling. Soms wel 150 of meer. En dan nog drie keer per week dezelfde soorten veilingen. Ik denk dat de spoeling zo wel flink dunner wordt vergeleken met een paar jaar terug. Zijn er meer mensen met deze ervaring ? Wat is wijsheid...doorgaan of stoppen ?

Onbekwame medewerkers en 'specialisten'

Ervaring van Van Broeckhoven Barry, toegevoegd op 25 april 2016

Geachte aanbieder, De veilingmeesters schatten uw kavel onder 75 euro. Dat is helaas te weinig om deze op Catawiki aan te bieden. We vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben ge�¯nformeerd en zien uw eventuele andere kavels graag tegemoet. Hopende op uw begrip in deze, Met vriendelijke groet, Wouter Korst Veilingmedewerker dit zijn auto-messages die frequent worden verstuurd, ik had namelijk een dure Tanzaniet aangeboden, na mijn vraag van wie de edelsteen-'kenners' mijn kavel had beoordeeld kreeg ik plots het volgende. Geachte heer Barry Van Broeckhoven, Uw kavel ligt nog voor beoordeling bij de veilingmeesters, deze is dus nog niet beoordeeld. Desondanks heeft uw wel een bericht ontvangen, vreemd. Ik vrees dat er per ongeluk een standaard bericht is doorgestuurd. Onze welgemeende excuses hiervoor! Het kan wegens drukte overigens enige tijd duren voordat uw taxatie wordt gegeven. Nogmaals onze excuses! Met vriendelijke groet, Wouter Korst. Veilingmedewerker. Ze geven trouwens ook altijd voorrang aan bedrijfsmatige verkopers die ze dan in de veilingen goede plaatsen aanbieden in de top 10-20 van de kavels , andere komen systematisch ergens halverwege op een onopvallende plaats. Nog een ervaring; ik kocht iets op catawiki van een 'bedrijfsmatige' veiler ,maar vond het na ontvangst niet mijn ding en niet in mijn interieur passen , dus ik bood het weer aan op catawiki onder dezelfde voorwaarden Resultaat : Het werd afgekeurd, krijg ook geen response terug. Op een taxatie van waardepapieren wacht ik nu al twee maanden En een dure litho van Lindstr�¶m staat al 3 weken aangeboden zonder enige reactie. Top mannen , doe zo verder.

Begin er niet aan....

Ervaring van Herry, toegevoegd op 22 april 2016

Heb nu in korte tijd diverse interessante objecten aangeboden ter verkoop. Standaard is alles door Catawiki afgewezen. En dat, terwijl ik zie dat soortgelijke items WEL worden opgenomen in de veiling. De selectie voor items is willekeurig en grillig. Men is maar op een ding uit: Zelf een hoge vergoeding krijgen.Mijn advies: Begin er niet aan, verkoop beter op andere sites. Dit is een arrogante en elitaire club.

Slechte aftersale, lange telefoonwachtijden, dubbel werk, geen geld uitbetalen

Ervaring van Cham Hillenius, toegevoegd op 20 april 2016

Sinds 15 december doe ik zaken met Catawiki, en het is echt een grote puinhoop. De klanten zijn de testcase voor hun applicaties. Lekker goedkoop. Vragen worden per mail niet of nauwelijks beantwoord. Problemen worden door meerdere personen behandeld. Dus je krijgt driedubbele mails die over het zelfde probleem gaat. De voorwaarden, 25 pagina's moet je ook maar ergens vinden. De website werkt, maar de mensen, de kopers en verkopers daar kunnen ze niet mee omgaan. Daar zal Catawiki aan ten onder gaan. Ik heb een klein dispuut, en daarom houden ze alle andere gelden vast. In die gelden zitten ook verzendkosten, en ik heb geen zak geld op mijn rug, dus moeten andere kopers ook weer op mij wachten. Gevolg, nieuwe disputen !!!! Cham Hillenius 06-21143452 een ervaringsdeskundige als het gaat om multimedia hoe het wel moet geef ik aan echter Catawiki is eigenwijs en hebben GEEN mensen kennis.

Slechte aftersale, lange telefoonwachtijden, dubbel werk, geen geld uitbetalen

Ervaring van Cham Hillenius, toegevoegd op 20 april 2016

Sinds 15 december doe ik zaken met Catawiki, en het is echt een grote puinhoop. De klanten zijn de testcase voor hun applicaties. Lekker goedkoop. Vragen worden per mail niet of nauwelijks beantwoord. Problemen worden door meerdere personen behandeld. Dus je krijgt driedubbele mails die over het zelfde probleem gaat. De voorwaarden, 25 pagina's moet je ook maar ergens vinden. De website werkt, maar de mensen, de kopers en verkopers daar kunnen ze niet mee omgaan. Daar zal Catawiki aan ten onder gaan. Ik heb een klein dispuut, en daarom houden ze alle andere gelden vast. In die gelden zitten ook verzendkosten, en ik heb geen zak geld op mijn rug, dus moeten andere kopers ook weer op mij wachten. Gevolg, nieuwe disputen !!!! Cham Hillenius 06-21143452 een ervaringsdeskundige als het gaat om multimedia hoe het wel moet geef ik aan echter Catawiki is eigenwijs en hebben GEEN mensen kennis.

Enige wat telt is de laatste seconde..

Ervaring van MB, toegevoegd op 11 april 2016

Mijn eerste ervaring met catawiki zal meteen de laatste zijn. Dagen ben je netjes met andere aan het bieden op een object (de nummers laten zien dat er ongeveer 5 ge�¯nteresseerden zijn). Leuk voor de verkoper (en als koper eigenlijk ook een leuk 'spel').. Strijd na een x-tal dagen tegen de middag gestreden :) Nu in de avond, de laatste minuut komt er een nieuw nummer (nooit meegedaan) en tegen de tijd dat een ander kan reageren is het kavel dicht... Kortom, alle mensen die bieden zoals een veiling normaal gaat (niet online).. stoppen hun tijd er voor niets in.. gaat enkel om de laatste minuut en wie er net op tijd op het knopje drukt... weer een les geleerd... Ik weet bij enkele andere online veilingsites dat als het laatste bod binnen de laatste minuten valt, er een nieuw tijdsinterval van 30 minuten ingaat ... dit hier in een minuut is ronduit belachelijk (mijn mening in elk geval)

Ontzettend arrogant

Ervaring van Albert Verstegen, toegevoegd op 7 april 2016

Als koper geen vuiltje aan de lucht. Leuke site, je pikt af en toe wel eens iets mee voor weinig. Maar dan: Je wil een keer gaan verkopen. Je biedt een aantal mooie silver bullions aan van diverse landen. Je zou verwachten dat het daarmee afgedaan is, zeker omdat sommige items �©cht bij lange na niet de minimale prijs van 75 euro gaan opbrengen. Je geeft ook nog eens aan dat je redelijk nieuw bent en niet begrijpt wat er behalve de niet-behaalde prijs van je kavel mankeert en wat de waarde volgens hen dan wel is. Hier wordt niet op gereageerd, waardoor de veilingmeesters een enorm arrogant aura om zich heen krijgen dat uitstraalt: "Ga heen zwerver met je simpele bullions. We willen alleen goude munten en extreem dure objecten!" Op vragen of toevoegingen wordt totaal niet gereageerd. Dit straalt zulke ontzettend onbeschofte hebzucht uit van de site dat zaken doen niet als prettig en ontspannend aanvoelt en zelfs zeer onprofessioneel, aangezien je dus niet eens wordt beantwoord in je vragen. Daarnaast is het beleid dat kopers 2 weken moeten wachten op hun geld ronduit belachelijk wanneer jij w�©l op tijd en netjes je goederen levert. Ze kunnen websites in twintig talen leveren en af en toe protsen met een veiling in filmitems of een dure Lego-set, met deze ontzettend onbeschofte arrogante houding is Catawiki nog geen levensfase van twee jaar beschoren.

Afrader

Ervaring van Chris, toegevoegd op 28 maart 2016

Ik heb een oud boek uit 1720 te koop aangeboden. Een winkelier heeft het getaxeerd en komt uit op 200 euro, maar Catawiki vond het maar 150 waard en zo doende mocht ik geen bodemgrens neerzetten voor de veiling. Enkele keren gemaild naar nooit reactie. Zelfde met stripboeken van Kuifje. De druk is jaren 60 en dat vond een kenner ook doch de veilingmeester zei dat het jaren 70 was en gaf me zelfs nog een steekje door te zeggen dat ik er geen verstand van had en het beter maar niet mocht veilen. Chris

Verkopers laten vriendjes mee bieden!

Ervaring van Charlie, toegevoegd op 24 maart 2016

Verkopers drijven prijzen op door zelf (via iemand anders) te laten mee bieden (met een nader IP-adres) teneinde te voorkomen dat een kavel voor te weinig wordt verkocht. Aangezien ik dat oneerlijk vindt, deed ik dat niet. Hierdoor werd een artikel van mij tot mijn grote verdriet voor een habbekrats verkocht. Pas op mensen, verkoop alleen iets indien iemand anders kan mee bieden zodat je alleen de veiling kosten kwijt bent en je je kavel niet voor heel weinig kwijt bent!

Verkopers laten vrienden mee bieden!

Ervaring van Charlie, toegevoegd op 24 maart 2016

Verkopers drijven prijzen op door zelf (via iemand anders) te laten mee bieden (met een nader IP-adres) teneinde te voorkomen dat een kavel voor te weinig wordt verkocht. Aangezien ik dat oneerlijk vindt, deed ik dat niet. Hierdoor werd een artikel van mij tot mijn grote verdriet voor een habbekrats verkocht. Pas op mensen, verkoop alleen iets indien iemand anders kan mee bieden zodat je alleen de veiling kosten kwijt bent en je je kavel niet voor heel weinig kwijt bent!

Koop nooit via catawiki

Ervaring van Marc, toegevoegd op 8 maart 2016

Ik heb via catawiki een oldtimer gekocht. In de advertentie bleken feitelijke onjuistheden te staan. Ik was het met de verkoper snel over eens dat ik de auto niet hoefde af te nemen. Alleen het winstbejag van catawiki heeft een re�«le oplossing verhinderd. Onkundige veiling meesters, geen controle op de kavels en alleen uit op de hoge provisies! koop of verkoop er dus nooit wat. Marktplaats en ebay zijn beter en eerlijker.

Strange answer from Catawiki, stranger behaviour from their software..

Ervaring van Terry, toegevoegd op 15 februari 2016

Last week my bid was the highest bid at 20:00 when the lot I had chosen was normally closed. (I got a reminder at 19:17 informing me that the lot will close at 20:00) At 20:28, I got a message from Catawiki informing me that another bid (10 euros higher) was at this time the highest bid, and at the same time the lot closed... When I pointed out to the auctioneer that the lot was supposed to close at 20:00, and that after the bid at 20:28 I had no more possibility to overbid, I got the following answer (all names are undisclosed voluntarily for privacy reason..): Dear Sir, I have checked this but see no anomalies, however I think there may be some miscommunication. From 20 PM onwards the lots close one by one, meaning one lot every minute (and if bidders are active even slower due to the extra minute). Therefore with some active bidding going on paired to the place in the auction of this lot it is possible it only closed at the mentioned time. I apologize if this resulted in you not getting a lot you wanted, however, similar items come by rather regularly so I hope next time you will be luckier! Best, Cxxxxxx Sxxxxx I did in return send an email (the names I mentioned to her, which are undisclosed for privacy reason, are both founders and CTO of Catawiki: Dear Ms Sxxxxx Thank you again for your answer, I hope you will forgive me, but as IT specialist I have a big problem to believe that it takes 28mns for your IT application to close the lots because of potential network traffic...I do not think that Rxxx (Sxxxxxxxxx) or Mxxxx (Jxxxxx) would be happy to hear that. As Catawiki user, I must admit that, after your answers which failed to convince me, I have now mixed feelings about the fairness of the system, I hope that it is understandable for you. Best regards Txxxxxx

goede site

Ervaring van ingrid, toegevoegd op 19 januari 2016

ik verkoop en koop op catawiki, verkoop kost je in totaal 15.1%, tis 12.5% plus btw als verkoper en 9 %als koper. is nog steeds goedkoper dan de 30% die andere veilinghuizen vragen. Als koper ben je beschermt en als verkoper, ook al komt het voor dat in beide gevallen (koper verkoper) je nog wel eens in conclaaf komt met klanten service van catawiki omdat die persoon net niet weet hoe het echt gaat bij catawiki en de verkeerde beslissingen neemt. op dit moment na 146 verkopen en tig aankopen en een 100% feedback van 94 zit ik zelf in een dispuut, dus al mijn gelden worden geblokkeert, ik mag nog wel verkopen en alles maar krijg niks uit betaald, nu vind ik mijn zaak heel makkelijk en weiger ook maar iets terug te betalen, in dit geval gaat het om verzendkosten die van te voren al bekend waren en is een hoog bedrag, het object ook een duur stuk is netjes afgeleverd en daar is geen probleem mee, waar ik van baal is dat zo klantencontact persoon gewoon spontaan alle betalingen blokt, zonder te hebben gecheckt hoe de vork aan de steel zit. ik ben daar makkelijk in....maak er maar een rechtzaak van, ik heb alle bewijzen, ik heb alles geleverd mankeerde niks aan, maar gaat om verzendkosten waar catawiki dus niks mee te maken heeft, maar wel duidelijk waren vanaf het begin. ook nog eens, een dispuut moet aangemaakt worden binnen 14 dagen na levering, dit is 17 dagen geleden geleverd, dus er gaan er maar 2 de fout in, klantenservice van catawiki en de koper. ik zie een mooie oplossing te gemoed en ik zal ook na dit dispuut gewoon bij catawiki blijven verkopen en kopen, want na al die aankopen en verkopen van mij is dit pas de eerste ellende die ik heb met catawiki.En fouten kunnen altijd gemaakt worden

Geen reactie

Ervaring van Sjaak, toegevoegd op 19 januari 2016

Geen reactie van klantenservice!

Koop niets via CataWiki

Ervaring van Frans Bos, toegevoegd op 18 januari 2016

Koop niet bij Catawiki ! Catawiki houd er een geheel eigen manier van communicatie op na. Deze communicatie is geheel eenzijdig. Zij gaan niet in op vragen en/of opmerkingen c.q. Argumenten van haar klant. Google eens naar 'CataWiki' in combinatie met 'communicatie' en klachten. Wanneer CataWiki haar beleid niet spoedig grondig herziet, verwacht ik een snelle teloorgang. CataWiki is overigens (volgens eigen zeggen) geen veiling maar een intermediair tussen koper en verkoper. Het enige verschil met Marktplaas is dat Catawiki tussen koper en verkoper zit, en van beiden een flinke provisie opstrijkt. Wees dus gewaarschuwd ! Koop niets op CataWiki !

cadeau blijkt geen cadeau

Ervaring van poleg, toegevoegd op 12 januari 2016

leuk een kortingscoupon van 20 euro ontvangen bij catawiki, dus bij de eerste aankoop deze maar invullen en een leuke korting ontvangen! NIET DUS!! De kortingscoupon blijkt helemaal niet te werken en als ik zowel telefonisch als per mail contact opneem met catawiki krijg ik geen enkele reactie. Tegelijk wel dreigen met incasso en deurwaarders dat ik moet betalen en tevens wordt ik geblokkeerd om te bieden. Nou catawiki hoeft mij niet te blokkeren want ik ben echt niet van plan om ooit nog eens te kopen of te verkopen daar. Catawiki is erg goed in het niet reageren en probeert mensen te lokken met nepcadeautjes! mensen trap er niet in!

Slechte bereikbaarheid

Ervaring van M, toegevoegd op 11 januari 2016

Kavel aangeboden en deze is geaccepteerd, echter na 4 weken staat deze nog steeds niet online. Dan ontvang ik een mail dat er een 'bug' in het systeem zit en dat ze daarom mijn mail (welke?) niet hebben ontvangen. Vervolgens mail ik weer met een vraag en na 2 weken (tussendoor nog een reminder gestuurd) nog steeds geen antwoord. Catawiki verschuilt zich achter voorwaarden die enkel voor hen beschermend zijn en waaraan zij kunnen verdienen maar de klant staat in zijn hemd. Het zou een mooi platform zijn als ze ook bereikbaar zouden zijn op andere manieren dan via de mail (want daar zitten bugs in!). Kortom slechte ervaringen en al komt de helft van Marktplaats-kopers niet opdagen, bij Catawiki moet je nog maar afwachten of je kavel uberhaupt online komt.

zelfde kavels worden opnieuw aangeboden

Ervaring van wilbert, toegevoegd op 9 januari 2016

Ik kan het niet hard maken, maar ik heb het idee dat er op catawiki ook kavels worden aangeboden door aan catawiki gerelateerde bedrijven. Ik zie namelijk regelmatig dat exact dezelfde zaken door dezelfde aanbieder opnieuw worden aangeboden (soms 2 - 3 keer). Dit kan volgens mij alleen wanneer de aanbieder zijn eigen kavels terug koopt (wanneer hij de overige biedingen te laag vindt ?). In praktijk zou dit de aanbieder echter telkens 10% over het maximaal geboden bedrag kosten (behalve wanneer dit bedrijf gerelateerd is aan catawiki....?). Ik ben benieuwd of er mensen zijn die mijn ervaring delen

Catawiki maakt vertaal fout, waardoor ik � 5000 moet terug betalen.. en houdt vervolgens betalingen vast

Ervaring van Dave Obdam, toegevoegd op 12 november 2015

Beste Catawiki Beste lezers, Ik probeer het langs deze weg nogmaals aangezien Catawiki niet in gaat op onderstaande vragen. En ik al weken wacht op mijn geld Er is vandaag wederom niet betaald, ook niet na toezegging van zowel de accountmanager als custom support. Vanmiddag weer gebeld met custom support en te horen gekregen dat er niet betaald gaat worden dit in tegenstrijd met de beloftes van gister. Reden van niet uitkeren, is volgens Catawiki, dat er een dispuut is over een boot waarvan Catawiki de verkoop heeft geannuleerd, reden hiervoor is dat de koper in de veronderstelling was door een vertaal fout gemaakt door Catawiki dat er een trailer bij zat. 1 Mag Catawiki een koop zelf zomaar annuleren? wij hebben namelijk contact gehad met de koper een Fransman en hij is zelfs langs geweest in Nederland om de boot te bezichtigen en afspraken te maken over de levering, levering wellicht met trailer die er bij gekocht zou worden of doormiddel van bezorging door ons. Omdat Catawiki de vertaal fout had gemaakt, was de koper hier nog over in "dispuut" met Catawiki. Nu blijkt dat de koop is geannuleerd door Catwiki... vreemd want wij hebben zelfs de sleutels van de boot al aan de Fransman mee gegeven. 2. Deze vraag staat nog steeds open, zie ook eerder in dit topic (forum). Is Catawiki gemachtigd om betalingen van verkochte kavels vast te houden als er op een andere kavel een dispuut loopt, volgens mij is dit niet rechtsgeldig. Als ze al betalingen mogen vast houden is het alleen op het kavel waar een dispuut op loopt, en zelf dit laatste is volgens mij niet rechtsgeldig. Hoe dan ook ik hoor mijn geld nu nog +/- � 4000 toch gewoon uitbetaald te kijgen. Catwiki zegt van niet. Advies van de Gert Horstman de accountmanager. (vreemd dat iemand die voor Catawiki werkt dit advies geeft) om dit via een advocaat te regelen. Ik heb geprobeerd om tot een oplossing te komen, maar Catwiki geeft niet thuis dus helaas ben ik genoodzaakt om het advies van de accountmanager op te volgen.. en een advocaat in te schakelen.

Nooit ontvangen zending

Ervaring van Johan, toegevoegd op 7 november 2015

ik kocht kavel via Catawiki. Echter nooit ontvangen, Dispuut trachten op te lossen met verkoper, hij/zij gaf uiteraard geen reactie. Issue aangkaard bij catawiki, eerst trachte men het probleem bij de koper ( ikzelf) te leggen, was je adres wel correct en meer van dat vragen ? Advies was om met de verkoper tot oplossing te komen .... alsof dat al niet geprobeert was. Dan krijg je mail dat elke klacht na 3 weken per definitie afgesloten zal worden .... Dus besluit catawiki wil enkel een "verkoop" realiseren, zonder effectief enige garantie te bieden op de leverering van het goed, maw Catawiki is enkel uit op de commissie en voor het overige sta je als koper volledig machteloos... Als koper lees zeker hun voorwaarden en dan koop je vanzelf niets meer.. Catawiki profileert zich als online veiling huis, integenstellig tot een regulier veiling huis, voelen zij tot niet al te veel verplicht.

Onbehachelijk gevoel.

Ervaring van M. Moerman, toegevoegd op 28 september 2015

Als je iets wilt veilen moet het boven de 75,00 euro waard zijn. Ik heb verschillende keren iets willen veilen wat echt wel daarboven uit of net 75,00 zou halen het werd afgewezen dan voel je je echt gediscrimineerd omdat bijna de gehele site volstaat met troep met biedingen van 5 t'm 60 euro als je dat dan ziet krijg je toch een onbehagelijk gevoel en kan ik met de pet er niet bij dat mijn kavels uit een erfenis niet geaccepteerd wordt. Er staat b.v 1 ansichtkaart op die zeker geen 75,00 waard is, dit is dan toch niet te verkopen aan iemand een prachtig item uit de jaren 50/60. Hoe vakkundig zijn deze veilingmeesters dan eigenlijk. Ook zie ik de zelfde items die iedere keer weer door een handelaar opnieuw worden geveild( dan denk ik wel eens zou dit van een familie of van de veilingmeester zelf afkomstig zijn)want het is niet fijn voor een andere aanbieder( geen handelaar) met ook zo'n item. Ook belachelijk om 3 de zelfde items tegelijk op een veiling te plaatsen de �©�©n krijgt een weekeind veiling de ander met een zelfde item 1 week, uiteraard valt die van �©�©n weekeinde lager uit. Ook zag ik laats een item die voor 12,50 te koop is bij MP en in een winkel geveild worden voor 85,00 euro en dan draait mijn maag wel om. Zo ook sieraden die van Ebay afkomstig zijn. En ga zo maar door. Dan doet dit mij onrecht aan want mijn items komen echt uit een erfenis!Dit stoort mij mateloos ik vind dan ook dat Catawiki zijn betrouwbaarheid hier door verliest. Te lang moeten wachten op uitbetalingen.

Goede app en goede site, hoge kosten om te veilen

Ervaring van Karen, toegevoegd op 15 juni 2015

Laatst wat verkocht va Catawiki en ben me rot geschrokken wat ze in rekening brachten voor het te veilen stuk, namelijk 12%, ook de koper betaalt nog veiling kosten van 9%, wat betekent voor elk verkochte item 21% naar Catawiki gaat, dus je kunt wel uitrekenen wie er hier rijk wordt. Bij het aankopen wordt het wel duidelijk aangegeven, dus dat is prima, maar hou dus ook rekening mee dat de prijs die geboden is, niet o je rekening komt. -12%. Verder werkt de app goed en is het een leuke site.

Fan

Ervaring van Eduardo, toegevoegd op 31 oktober 2014

Ben enorme fan van Catawiki, mijn zwager spaart Lego en het aanbod is fantastisch. Soms zitten er echt pareltjes tussen.

Unieke veilingen

Ervaring van Sebasti, toegevoegd op 19 juli 2014

Kijk regelmatig op Catawiki. Mijn ervaring is dat ze veel unieke spullen hebben.

» Catawiki Review

Mijn ervaring plaatsen