Izettle ervaringen en beoordelingen

Bekijk ervaringen en reviews over izettle en lees of dit mobiele betaalsysteem geschikt is voor jouw bedrijf.

Mijn ervaring plaatsen

Over Izettle

Met izettle kan je betalingen ontvangen van jouw klanten via hun pinpas of creditcard. Vooral geschikt als je een eigen bedrijf hebt en zoek bent naar een laagdrempelige manier om pinbetalingen te accepteren. Hoe meer pinbetalingen jij hebt hoe lager de kosten per betaling worden. Het bedrijf is gevestigd in Zweden maar inmiddels actief in meerdere Europese landen waaronder Nederland. Er hoeft alleen betaalt te worden per transactie, je zit dus niet vast aan een abonnement bij izettle. Normaal gesproken is de betaling binnen 3 werkdagen bijgeschreven op jouw bankrekening. Stoppen met izettle is op ieder moment mogelijk zonder extra bijbetaling.

Grote betaling na één week nog niet doorgeboekt

Ervaring van Schir, Private Tours, toegevoegd op 24 augustus 2020

Een week geleden een betaling ontvangen Ad € 5.000, --. Izetlle vertrouwde de betaling niet en blokkeerde deze derhalve. Hielden wel hun forse provisie Ad 97,50 alvast in. Vier dagen geleden vragenlijstje van izetlle per mail beantwoord en telefonisch om opheldering gevraagd. Geen antwoord noch overboeking. Vandaag opnieuw boos gebeld en email met antwoorden opnieuw verzonden, nu naar andere afdeling. Niets vernomen laat staan ons geld. Een schande om zo om te gaan met gelden van derden. Drs Eric R

Geweldig

Ervaring van Jean, toegevoegd op 22 januari 2020

Uitstekend apparaat, makkelijk en niet duur. Kosten per transactie acceptabel tov het gemak. Klantenservice vriendelijk en commercieel snel Blij mee ????

Pin prima maar slechte klantenservice

Ervaring van Senang Fotografie, toegevoegd op 10 januari 2019

Het pinapparaat werkt prima, geld staat snel op de rekening. Klantenservice slecht. Drie maanden geleden een vraag gesteld. Vanwege aanschaf andere telefoon past de aansluit kabel niet meer. Een simpele vraag of er een ander kabeltje bestaat blijft onbeantwoord ondanks meerdere malen contact gezocht te hebben. De enige reactie die ik ontving was na een paar weken excuses voor de late reactie, geen oplossing maar de vraag of mijn probleem ondertussen vanzelf was opgelost. Nee dus. Daarna meerdere malen dezelfde vraag gesteld maar krijg geen reactie meer. Jammer.

Lekker makkelijk

Ervaring van Cafe t Bolwerk, toegevoegd op 6 januari 2019

Izettle werkt perfect, betaling staan over t algemeen de volgende werkdag al op de rekening

beperkte batterijcapaciteit

Ervaring van B.V. Veerdienst Bergstoep, toegevoegd op 27 oktober 2018

wij hebben in totaal 10 stuks Izettle apparaten in gebruik waarvan de werking aan boord van onze veerpont nagenoeg perfect is. In combinatie met een Ipod hebben we een klein en snel accuraat systeem om betalingen snel en eenvoudig af te handelen. het compacte van het systeem is voor ons van het grootste belang omdat wij alle benodigdheden in een geldtas en in onze handen dragen, wisselgeld in de tas en de bonnen knipkaarten en apparatuur in een bonnenboek/doos. We lopen echter wel tegen een groot en cruciaal probleem aan en dat is de batterijcapaciteit. Izettle claimt een capaciteit van 8 uur, maar de werkelijkheid is dat 4 uur nauwelijks haalbaar met ideale omgevingstemperatuur (21 graden Celsius) Nu de winter nadert en de temperatuur daalt, merken we dat de batterijcapaciteit met rasse schreden onderuit gaat. Bij temperaturen onder de 10 graden Celsius blijft er nog nauwelijks 3 uur batterij capaciteit over, dus wij verwachten echt serieuze problemen als de temperatuur straks rond en onder het vriespunt daalt. Er is voor Izettle dan ook een serieuze taak weggelegd om dit probleem op te lossen omdat blijkt dat het werken met een Izettle in de buitenlucht, zonder dat deze permanent is aangesloten op een lader of andere energiebron, niet tot de mogelijkheden behoort. Dat ik niet de enige ben die tegen dit probleem aanloopt kan ik staven doordat collega veerdiensten die met hetzelfde systeem werken exact dezelfde problemen ondervinden, en dan spreek je toch in totaal over meer als 50 Izettle apparaten.

Prima kassasysteem met pinapparaat

Ervaring van Frank den Rooijen, toegevoegd op 28 januari 2018

Wij zijn een bedrijf met veel pintransacties van lage bedragen. Het pinnen via een bank is daarmee een kostbare zaak omdat bij een bank per pintransactie kosten worden berekend. IZettle is voor ons daarom een uitkomst: kosten betalen per maand over het totaal gepinde bedrag. Het kassasysteem met pinautomaat nu ruim een maand in gebruik. Werkt vlekkeloos en geen storingen gehad. Chapeau!

Gemakkelijk maar wel duur

Ervaring van Theetuin Slappeterp, toegevoegd op 3 augustus 2017

In het gebruik is Izettle heel gemakkelijk maar als je de kosten per transactie gaat uitrekenen kun je veel beter de Rabo smart Pin gaan gebruiken(moet je wel een rekening hebben bij de Rabobank). Ga je meer dan €400,00 en meer dan 6 transacties per maand doen dan is het goedkoper bij de Rabobank. Het scheelde ons ruim €300,00 op jaarbasis

Ervaring van Saskia Mulder, toegevoegd op 5 november 2015

Prima bedrijf, lage kosten en altijd binnen een paar uur reactie als ik een vraag stel.

Ervaring van D, toegevoegd op 7 oktober 2015

Wij zaten met onze praktijk eerst bij Payleven maar heel blij met de overstap naar Izettle, lagere kosten en nooit offline.

» Izettle review

Mijn ervaring plaatsen