UMC Ervaringen en Reviews

Bekijk ervaringen en reviews over UMC zorgverzekering en lees of deze zorgverzekeraar wordt aangeraden of juist niet.


Bekijk alle reviews
Mijn ervaring plaatsen

Over UMC

UMC Zorgverzekering is een verzekering voor medewerkers en voormalig medewerkers van de UMC's in Nederland. Deze verzekering is een onderdeel van Coöperatie VGZ. Medewerkers van een UMC krijgen een collectiviteitskorting op hun zorgverzekering. De kosten voor de verzekering worden bij hen ingehouden op hun salaris.

Basisverzekering

UMC Zorgverzekeringen onderscheidt zich van andere verzekeraars door een grote keuzevrijheid voor haar klanten. De basisverzekering is een restitutiepolis. Je kunt naar elke gewenste zorgaanbieder gaan.

Aanvullende verzekeringen

Naast het basispakket kun je kiezen uit vier soorten aanvullende verzekeringen. Opvallend hierbij is dat meeverzekerde gezinsleden vanaf 18 jaar een eigen aanvullende verzekering kunnen kiezen. Die is dus niet vanzelfsprekend hetzelfde als het pakket van de hoofdverzekerde, zoals bij veel andere verzekeringen wel het geval is. Naast deze vier aanvullende verzekeringen is er ook nog keuze uit drie aanvullende tandverzekeringen.

Extra's

UMC Zorgverzekeringen biedt ook zorgbudgetten. Voor bepaalde groepen behandelingen krijg je een zorgbudget. Hoe je dit budget binnen een bepaalde groep besteedt, mag je zelf weten.

» UMC beoordeling

Mijn ervaring plaatsen